Soproni Kirándulás

Lőverek

Sopron kertes villa- és üdülőnegyede a Lőverek, a Soproni-hegység lejtőire épült. A név már 1225 óta szerepel oklevelekben. Az egykor itt élt besenyő lövészek vagy lőverek emlékét őrzi. Itt álltak őrhelyeik a lejtőn.
Ezen a hullámos, hegyes-völgyes területen alakult ki a Lőverek világa. A fák sűrűjében színes villák, hűs verandák bújnak meg. Varázslatos kis birodalom ez, melyet az osztrák Alpok és a soproni hegyek fognak közre. Innen letekintve Sopron tornyai és háztetői látszanak a völgyben, távolban pedig a Fertő csillogó víztükre.

A Lőverek újabb kori beépítése a XIX. század közepétől indult meg, amikor a soproni polgárok itteni gyümölcsöseikben nyaralókat kezdtek építeni. A kerti házak először egyetlen szobácskából álltak. Később már konyhát, hálószobát, és hatalmas fatornácot is építettek hozzájuk.

Nyaraló a Villa soron

Nyaraló a Villa soron

A Lőverek fő közlekedési tengelye az 1920 körül kiépült Lőver körút.

A Lőverekben találjuk:

Kisvonat a Lőverekben
Kisvonat a Lőverekben

 

Program tipp

A Lőverek – Sopron számos látnivalója mellett – bemutatásra kerül a Sopron nevezetességei programon.

 

Egyéni vendégek a Lőverekben a Hotel Sziesztánál és a Hotel Lővér előtti buszfordulóban tudnak felszállni a menetrend szerint közlekedő városnéző kisvonatra.

 

Csoportoknak a program a város több pontjáról indítható, és további kiegészítő programmodulokkal bővíthető. Részletek a csoportoknak összeállított programokról itt.

Sopron és a Fertő-táj 7 csodája
  • Mi is az a 7 csoda amit "mindenképpen látni kell"?
  • Hol keressem?
  • Hogyan találok oda?

Mindegyik kérdésre megtalálja a választ a "Sopron és a Fertő-táj 7 csodája" című útikönyvben.

Sopron és a Fertő-táj 7 csodájaFriss információk, hasznos
tippek, melyek ismeretében
könnyen meg tudja szervezni
a kirándulást.

Töltse le most!