Soproni Kirándulás
Soproni Kirándulás » Sopron » Kisvárkerület

Kisvárkerület

Kisvárkerület
Kisvárkerület

Várkerület 7. - Rejpál-házA Várkerület egyes szakaszait eredetileg a rajtuk folyó kereskedelmi tevékenység szerint nevezték el.

Így a ma Kisvárkerületnek nevezett szakasz volt a Kovácsszer (Schmiedgasse), amely az Ógabona tértől az Ikvahídig terjedt. A külső házsor épületei hosszú telkeken létesültek, amelyek az Ikva-patakig nyúltak. A házakhoz szárnyépületekkel körbevett udvar is tartozott. Ezen a szakaszon a vízigényes szakmák képviselői telepedtek meg: a kovácsok, a kékfestők, a kötélverők és a tímárok.

A Kisvárkerület külső házsora előtt végigsétálva érdemes benézni a rendkívül hangulatos, szépen felújított belső udvarokba. Az egykor itt élt mesterek lakásai mellett műhelyeik, üzlethelyiségeik is láthatóak.


Oroszlán Gyógyszertár

A patikát még a XVII. században alapították. Eredeti neve Arany Oroszlán Patika volt. 1724-től működik ebben az épületben. Jelenlegi formáját 1750 körül kapta. Berendezése a XIX. század végéről való, Fend János soproni mester munkája. A különleges bejárati portált a pécsi Zsolnay-gyárban készítették közel egy évszázaddal ezelőtt.

Oroszlán Gyógyszertár
Oroszlán Gyógyszertár

 

 

Program tipp

A Kisvárkerület érdekes épületeit városnéző programok során is megismerhetjük.

Sopron és a Fertő-táj 7 csodája
  • Mi is az a 7 csoda amit "mindenképpen látni kell"?
  • Hol keressem?
  • Hogyan találok oda?

Mindegyik kérdésre megtalálja a választ a "Sopron és a Fertő-táj 7 csodája" című útikönyvben.

Sopron és a Fertő-táj 7 csodájaFriss információk, hasznos
tippek, melyek ismeretében
könnyen meg tudja szervezni
a kirándulást.

Töltse le most!