Soproni Kirándulás
Soproni Kirándulás » Sopron » Soproni Sörgyár

Soproni Sörgyár

Sopron környékén a boron kívül sörgyártásnak is hagyománya van. A 14. századból valók a sörgyártásra utaló első írásos emlékek.

Soproni Sörgyár
Soproni Sörgyár

A Soproni Sörgyár 1895 márciusában alakult meg Első Soproni Serfőzde és Malátagyár Részvénytársaság néven. A cég alapítói brünni részvényesek és soproni nagykereskedők voltak. A termelés 1895 decemberében indult meg. A gyár első márkája az Ászok volt. A Soproni Ászok elnevezést 1946 óta használják. Ez a sör a világos sörök között a csúcsminőséget képviseli. Tükrösen csillogó, aranysárga színe diszkrét komlóillattal és kellemesen kesernyés ízzel párosul.

1970-től megjelent a piacon a Lővér barna sör, majd 1977-től a Sopron 700 éves jubileumi sör. 1999-ben új hordófejtőt állítottak termelésbe és a dobozfeltöltés is Sopronba került. A gyárban világszínvonalú függőpálya rendszer köti össze a fejtőüzemet a raktárral. A beruházások eredményeképpen 2001-ben a gyár éves termelési kapacitása elérte az 1,2 milliót. 7000 négyzetméteres készáru raktára 14 millió palack tárolására alkalmas.

Sörgyár
Sörgyár

A magyar sörpiac nagyságát a 70 liter körüli átlagfogyasztás jellemzi évek óta. Ezen a piacon a Soproni a világos sörök szegmensének egyik meghatározó márkája. A sörpiac mintegy 50 %-át fedi le ez a kategória.

Napjainkban a gyárban világos, barna, alkoholmentes és ízesített söröket állítanak elő.

 

 

Soproni Sörgyár

Sopron, Vándor Sándor utca 1.

www.heinekenhungaria.hu

Sopron és a Fertő-táj 7 csodája
  • Mi is az a 7 csoda amit "mindenképpen látni kell"?
  • Hol keressem?
  • Hogyan találok oda?

Mindegyik kérdésre megtalálja a választ a "Sopron és a Fertő-táj 7 csodája" című útikönyvben.

Sopron és a Fertő-táj 7 csodájaFriss információk, hasznos
tippek, melyek ismeretében
könnyen meg tudja szervezni
a kirándulást.

Töltse le most!