Soproni Kirándulás
Soproni Kirándulás » Sopron » Macskakő Gyermekmúzeum

Macskakő Gyermekmúzeum

Macskakő Gyermekmúzeum
Macskakő Gyermekmúzeum

Sopron belvárosában a Szent György utca 12. szám alatt az Eggenberg-házban találjuk a Macskakő Gyermekmúzeumot. A kiállítás a régmúlt időkben élő emberek mindennapjait mutatja be az óvodások és az alsó tagozatosok számára. A kicsik önállóan, történelmi ismeretek nélkül, játékos formában fedezhetik fel a kiállított műtárgyakat. Kreatív foglalkozások, hagyományos feladatok, szerepjátékok és digitális feladatok várják az idelátogatókat.

Interaktív kiállítás
Interaktív kiállítás

Az épület utcafronti részében alakították ki a gyerekmúzeumot, a múzeumpedagógiai foglalkoztató helyiséget pedig az udvarra nyíló épületrészben rendezték be. A múzeum több helyiségből, ún. „bugyor”-ból áll, minden bugyor egy témát ölel fel a hétköznapokból pl.: iskola, alvás, tisztálkodás, öltözés.

Az "Öltözés" bugyor
Az "Öltözés" bugyor

A kiállításon megjelennek a gyermekek napirendjéhez köthető egykor használt tárgyak a római kortól kezdve napjainkig. A tárolókban a műtárgyakat rövid leírások kísérik. A tárolók mögé bújva egy interaktív világ nyílik meg a gyerekek számára, ahol az érzékszerveikkel és játékos feladatok segítségével tanulhatnak. Foglalkoztató füzetek, jelmezek és viseletrekonstrukciók színesítik a kínálatot.

 

 

Macskakő Gyermekmúzeum és közösségi tér

9400 Sopron, Szent György u. 12.
Tel.: 06 99 311 327

www.sopronimuzeum.hu

Sopron és a Fertő-táj 7 csodája
  • Mi is az a 7 csoda amit "mindenképpen látni kell"?
  • Hol keressem?
  • Hogyan találok oda?

Mindegyik kérdésre megtalálja a választ a "Sopron és a Fertő-táj 7 csodája" című útikönyvben.

Sopron és a Fertő-táj 7 csodájaFriss információk, hasznos
tippek, melyek ismeretében
könnyen meg tudja szervezni
a kirándulást.

Töltse le most!