Soproni Kirándulás
Soproni Kirándulás » Sopron » Kőhalmy Vadászati Múzeum

Kőhalmy Vadászati Múzeum

Kőhalmy Vadászati Múzeum
Kőhalmy Vadászati Múzeum

A Soproni Parkerdőben a Károly-kilátó szomszédságában található a Kőhalmy Vadászati Múzeum, amely segít az érdeklődőknek megismerni és eligazodni a természet világában. A faszerkezetű épületben berendezett múzeum elsősorban a gyerekeket célozta meg, ahol interaktív eszközök használatával szerezhetnek ismereteket környezetük természeti értékeiről.

Interaktív kiállítás gyerekeknek
Interaktív kiállítás gyerekeknek

Az épület pinceszintjében egy 50 m²-es vetítőterem került kialakításra, ahol filmvetítésre és előadások megtartására van lehetőség. A falakon található plakátok és fényképek a Soproni Parkerdőt és a környékbeli kilátókat mutatják be.
Az épület földszintjén a parkerdő állat- és növényvilágát ismerhetjük meg. A kiállítást képek, fotók és preparátumok gazdagítják. A látogatók tájékoztatását számítógépek és kijelzők segítik.

Az épület legfelső szintje a terület vadállományát és Kőhalmy Tamás hagyatékát mutatja be. A hagyaték között az erdőmérnök, vadbiológus professzor személyes bútorai, egykori íróasztala és írógépe, trófeái, jegyzetei és szakkönyvei találhatóak.

Kőhalmy Tamás életútja
Kőhalmy Tamás életútja

Dr. Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus, a Nyugat-magyarországi Egyetem egyetemi tanára, a Vadgazdálkodási Intézet igazgatója volt. Ő indította be Magyarországon az első vadgazda-mérnöki szakot. 289 írásos anyagot hagyott ránk, amelyek értekezések, könyvek, könyvrészletek, szakcikkek, egyetemi jegyzetek, ezekből 21 jelent meg német nyelven. Elismerésül többször kapott kitüntetést: a Hubertus Kereszt arany fokozatát, a Köztársasági Arany Érdemkeresztjét és a Nimród Emlékérmet.

 

 

Kőhalmy Vadászati Múzeum

9400 Sopron
Lőverek, Károly-magaslat

Sopron és a Fertő-táj 7 csodája
  • Mi is az a 7 csoda amit "mindenképpen látni kell"?
  • Hol keressem?
  • Hogyan találok oda?

Mindegyik kérdésre megtalálja a választ a "Sopron és a Fertő-táj 7 csodája" című útikönyvben.

Sopron és a Fertő-táj 7 csodájaFriss információk, hasznos
tippek, melyek ismeretében
könnyen meg tudja szervezni
a kirándulást.

Töltse le most!