Soproni Kirándulás

Fő tér

A Hűségkút felől az Előkapun áthaladva jutunk be a Fő térre, amelynek alaprajza, épületeinek elhelyezkedése a XIII. század óta változatlan. A Fő tér elnevezései hűen tükrözik az idő múlását és a város életében betöltött szerepét: 1379-ben "Placz", később Főpiac néven említik. Újabb kori nevei: Városház tér, Ferenc József tér, Szentháromság tér, 1952-től Beloiannisz tér, napjainkban pedig Fő tér.

A soproni Fő tér
A soproni Fő tér

A Fő tér minden épülete műemlék: a Tűztorony, a Városháza, a Patika-ház, a Gambrinus-ház, a Kecske-templom, a Kossow-ház, a Vármegyeháza, a Fabricius-ház, a Lackner- vagy Generális-ház, a Storno-ház. A tér közepén áll a Szentháromság-szobor. A Fő térről nyílik a Templom utca, a Kolostor utca, az Új utca, a Szent György utca és a Városház utca. A Városháza mögött látható a Scarbantia Régészeti Park.

Fő tér
Fő tér

 

Program tipp

Sopron látnivalóit bemutató városnéző körutazás a Fő térről indul.

 

Részletes és átfogó képet ad a városról, ötleteket ad a turistáknak a további felkeresendő lehetőségekről. A belvárostól távolabbi, gyalog nem bejárható helyszíneket is bemutatja.

 

Soproni kirándulás

 

Egyéni vendégeknek a programot a meghirdetett menetrend szerint indítjuk >>

 

Csoportoknak a program további kiegészítő modulokkal bővíthető. Részletek a csoportoknak összeállított programváltozatról >>

Sopron és a Fertő-táj 7 csodája
  • Mi is az a 7 csoda amit "mindenképpen látni kell"?
  • Hol keressem?
  • Hogyan találok oda?

Mindegyik kérdésre megtalálja a választ a "Sopron és a Fertő-táj 7 csodája" című útikönyvben.

Sopron és a Fertő-táj 7 csodájaFriss információk, hasznos
tippek, melyek ismeretében
könnyen meg tudja szervezni
a kirándulást.

Töltse le most!